Окончателно на второ четене Народното събрание прие предложението на БСП еднократната помощ от 300 лв. да обхване учениците от първи, втори, трети и четвърти клас.

"След безплатните детски градини и безплатни учебници, още едно добро решение за децата и семействата. Всяко дете трябва да има шанс да учи. Качественото образование е гаранция за реализацията на младите хора. БСП последователно се борим те да усетят подкрепата на държавата.

100 000 семейства са одобрени за помощта за ученик от 300 лв.

Политиките за младите и децата са наш абсолютен приоритет", съобщи лидерът на левицата и вносител на предложението в НС Корнелия Нинова в личния си профил във Facebook.



 

Социалните помощи да се определят на базата на размера на линията на бедност за съответната година, решиха депутатите с окончателно приетите промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от правителството. 

Безработни, които отговарят на условията, но отказват участие в програми за заетост, да бъдат лишени от тази подкрепа за срок от шест месеца, а не 1 година, както досега, записаха още депутатите. 

Поправките позволяват на социалния министър и упълномощени лица да имат право на достъп до данни от информационните системи и регистрите, поддържани от Агенцията за социално подпомагане. Промените влизат в сила от 1-ви юни догодина.

Депутатите приеха окончателно и поправки в Закона за семейните помощи за деца. Мнозинството прие предложението на БСП помощта за началото на учебната година за деца от семейства с ниски доходи да бъде от 1-ви до 4-ти клас, а не както е сега само за първокласници.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg