За седми пореден път Агенцията по заетостта организира церемонията "Работодател на годината 2010", съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще връчи наградите в сряда /15 декември/ в 16.00 часа в хотел "Дедеман Принцес София".

Номинираните работодатели са 25 - в 9 категории: "Работодател, разкрил най-много работни места по програми и мерки за заетост"; "Работодател с малък частен бизнес (с персонал до 50 души), разкрил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от Дирекция "Бюро по труда" (ДБТ); "Работодател с персонал над 50 души, обявил най-много работни места на първичния пазар на труда и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ"; "Работодател, наел най-много безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда"; "Работодател, разкрил най-много работни места в община с висока безработица (с равнище над 15 процента
средномесечно), извън националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" (НП "ОСПОЗ") и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ"; "Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата за безработни, наети по програми и мерки за заетост".

Нова категория за тазгодишното издание е "Работодател, обявил най-много работни места по схема "Развитие" на Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" (ОП РЧР).

За втори път са номинирани работодатели, включили се с проекти по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

На церемонията ще бъдат отличени регионални служби по заетостта; бюра по труда в 3 категории - голямо, средно и малко; служители от централата и териториалните структури на Агенцията по заетостта.