Алианц България, в подкрепа на SOS Детски селища България, дарява 25 лаптопа, закупени за деца и младежи, които нямат свободен достъп до компютър. В периода на социална изолация в България има деца, настанени в приемни семейства, центрове от семеен тип и домове на SOS Детски селищa, които изпитват затруднение да участват в дистанционно провежданите училищни занимания, поради липса на технически средства. Децата, живеещи в приемна грижа са на различни възрасти, посещават различни класове и училища, а често са принудени да споделят един компютър, което затруднява новия учебен процес.

Представители на Алианц България посетиха лично домовете от SOS детски селища в Трявна и Велико Търново, за да им доставят новите лаптопи.

„За нас беше важно да направим дарение, което ще помогне за развитието и обучението на децата в специално социално положение в новата среда, в която функционира обществото ни, защото нашата мисия е да подсигуряваме бъдещето. Дългосрочно им даваме възможност да подобрят дигиталните си знания и умения, което ще спомогне за тяхната интеграция и социализация в бъдеще“, коментира Глория Димитрова, Главен директор Маркет мениджмънт на Алианц България.

Алианц България

Allianz Group е дългогодишен партньор на SOS Children’s Villages International и традиционно подкрепя организацията, като част от корпоративната стратегия на компанията. Чрез глобалната инициатива Allianz World Run, стартирала през 2016 година, са набрани и дарени над 1,4 милиона евро в помощ на различни проекти на SOS детски селища по света. Днес компанията разширява своята подкрепа като осигурява нужната техника за провеждане на онлайн обучения на учениците в SOS центровете и домовете за приемна грижа.

Алианц България

“Образованието е ценност в SOS Детски селища България. За нас е изключително важно децата и младежите, за които се грижим, да имат достъп до него“, сподели Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор на Сдружение SOS Детски селища България.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg