Euromonеy обяви Банка ДСК за №1 в България в годишната си класация на най-добрите финансови институции в управлението на парични потоци (Euromoney’s Cash Management Non-Financial Survey 2022). Банката заема първо място в две категории - „Пазарен лидер“ и „Най-добро обслужване“.

Банка ДСК се включва за първи път в проучването на престижното финансово издание за управление на парични потоци. През периода март-май 2022 г. услугите, които предоставя на корпоративни клиенти за управление на парични потоци, са оценени от представители на водещи международни и български компании. Те посочват услугите на кои банки използват най-често и ги оценяват.

„Признанието, което Банка ДСК получи за най-добра банка в България за 2022 г., надградено с оглавяване на класацията в управлението на парични потоци и най-добро обслужване в България, са изключително ценни за нас. Те са резултат от оценката на нашите партньори и клиенти. Тези награди са следствие на непрестанните усилия на екипа ни да подобрява качеството на обслужване и да оказва необходимата подкрепа на всеки един наш корпоративен клиент.”, коментира г-н Боян Стефов, изпълнителен директор и ръководител на направление „Корпоративно банкиране“ в Банка ДСК.

Банка ДСК е една от най-предпочитаните банки от корпоративните клиенти в България. През 2022 г. делът на юридическите лица в портфолиото на банката нараства с 2% на годишна база, като общият им брой достига близо 70 000. В края на първото полугодие банката заема едно от челните места и по сума на отпуснати корпоративни кредити, като към края на юни 2022 г. те са вече 7 милиарда лева.

В допълнение, основен приоритет е подобряването на клиентското изживяване. Затова през 2022 г. Банка ДСК откри своя Дигитална фабрика, която представлява технологична компания в компанията. Новата иновативна структура се фокусира върху създаването на дигитални продукти и персонални решения за клиентите от всички сегменти, които да ги улесняват и подобряват преживяването им.

Наградата е петата по ред, която Банка ДСК получава от Euromoney тази година, след като бе обявена за "Най-добра банка в България за 2022 г." в авторитетния конкурс „Награди за отлични постижения” (Euromoney Awards for Excellence), „Пазарен лидер в корпоративното банкиране“, „Пазарен лидер в корпоративната социална отговорност“ и „Пазарен лидер в дигиталните решения“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg