CrediNet е услуга, която предоставя възможност на потребителите да вземат бърз потребителски кредит изцяло онлайн, като спестява време и бюрократичното забавяне.

Днес, все повече хора избират да пазаруват онлайн. По данни на Националния статистически институт (НСИ) хората, които са потребявали стоки в Интернет за последната година възлиза на 17,7% от населението между 16 и 74 години.

Разбира се този процент е по-висок сред жителите на градовете, отколкото сред тези, които постоянно обитават селските региони. А жените задминават представителите на мъжкия пол едва с около процент и половина.

От тези данни става ясно, че около милион души от населението на страната се възползва от съвременните технологии и възможности за бърз заем онлайн и лесно потребление. За да бъдат максимално задоволени потребителите от всякакъв вид онлайн услуги, небанковата финансова институция Микро Кредит АД пусна на пазара най-новия си продукт, който предлага изцяло онлайн бърз потребителски кредит за суми от 200 до 3000 лева.

Продуктът дава възможност за изплащане на кредити от 3 до 12 месеца, като потребителите могат да се възползват и от безлихвено връщане на заетите суми в рамките на 30 дни, при заплащане на административна такса.

Кандидатстването може да се осъществи от всяка точка на България, по всяко време на денонощието, при наличието на Интернет връзка и устройство. Разглеждането на молбата се осъществява в мерките на работното време на компанията, а необходимите документи се подписват чрез специално разработена система от имейл и кратко текстово съобщение на мобилния телефон на потребителите.

Чрез тази система всеки, който има нужда от бърз кредит, ще може да получи, желаната от него сума в офис на MicroCredit, обект на EasyPay или по посочена от него банкова сметка. Връщането на сумата се осъществява отново по една от трите възможности и всеки индивидуален потребител може да избере най-удобния за него начин.

Като регистрирана небанкова финансова институция, MicroCredit гарантира на своите клиенти качество на обслужване и сигурност. Тя съществува на пазара от 2012-а година и за тези 6 години е обслужила над 260 000 клиенти, обучила е над 1200 висококвалифицирани кредитни консултанти и е разкрила повече от 70 обекта в цялата страна. Тя предлага на потребителите удобни, бързи, лесни и съобразени с личните нужди, кредити, за получаването на които документацията е максимално опростена.