Да се захванеш с малък бизнес е голяма, великанска крачка. Така смята Атанас Константинов, който прави бижута от много години в своето студио.

Около 99% от фирмите в България са малки или средни по размер и като такива осигуряват 75% от заетостта на пазара на труда и 65% от добавената стойност в икономиката. За тези данни съобщават от Министерство на икономиката и индустрията1.

„Бизнес великан“ добре отразява моята представа за това, което правя, защото аз влагам всичко от себе си и то за мен е голямо. За мен моят бизнес е цялата ми енергия, целият ми живот“, споделя Атанас.

За да общува със своите клиенти Атанас ползва предимно телефона си и има инсталирани почти всички възможни мобилни приложения за комуникация.

„Интернетът помага много на бизнеса ми, защото е канал за продажби, а аз имам и интернет магазин. За мен интернет скоростта означава качество“, казва той.

Смята, че предимството да ползваш всички телекомуникационни услуги от един доставчик, е спестяване на време, защото се плаща наведнъж. За неговото студио голямо предимство са уредените правата за излъчване на радио и ТВ програми2. Такова цялостно бизнес решение предлага Vivacom със своя пакет EON Biz.
 

Vivacom наскоро представи нови комбинирани оферти за мобилни услуги, телевизия и интернет, създадени специално за малкия и среден бизнес. С тях предприемачите могат да спестят до 30% от сметките си за телеком услуги.

Операторът, който оценява големите усилия на малкия и среден бизнес и техния значим принос за икономиката, им предлага редица решения, които да ги улеснят в тяхната дейност. Такива са GPS решения за управление на автопарк, облачни услуги за съхранение на данни и ко-локация Vivacom Cloud, създаване на уебсайт и онлайн магазин.

 

1 Статистика за бизнеса от сайтовете на МИИ.

https://www.mi.government.bg/bg/themes/aktualni-danni-za-msp-2103-285.html

2 Правата за публично излъчване са уредени с доставчиците на телевизионно съдържание единствено по отношение на посочените в приложение към договора програми, за които това е изрично отбелязано

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg