ЕОС Матрикс работи на българския пазар от 2002-а година. Компанията е част от водещата международна финансова група с централа в Хамбург, Германия - EOS Group и обслужва всички водещи банки и небанкови финансови институции в страната, телекомуникационни и ютилити компании, както и множество търговски фирми от различни бизнес сфери.

ЕОС предлага на клиентите си гъвкави решения за събиране на вземания от физически и юридически лица, като прилага международно приети добри практики. ЕОС е член на Международната асоциация за събиране на вземания (ACA International - USA), Германо-българска индустриално-търговска камара, AmCham и е съосновател на Асоциацията на колекторските агенции в България.

В международен план EOS обслужва повече от 20 000 клиента в 26 държави, предлагайки им индивидуализирани услуги по управление на вземания. Групата разполага с екип от над 7000 служители и 55 дъщерни компании, като към настоящия момент има подразделения в Европа, Азия и Северна Америка.

Работата във фирма от подобен ранг дава множество възможности на своите служители – от обучения за усвояване на знания и умения за комуникация с клиенти и работа в екип, до различни социални придобивки, които осигурява компанията.

В момента ЕОС Матрикс търси свежи попълнения за своя кол център в София. Служителят по събиране и управление на вземания осъществява преговори с клиенти по телефон или в офиса на компанията. В разговорите търси съвместно решение с длъжници, намиращи се в затруднение да платят задълженията си, как да излязат от трудната ситуация, спазвайки етичните принципи на компанията за уважение и разбиране към просрочили клиенти.

Подходящият кандидат трябва да притежава добри комуникативни умения и усет към детайла, да умее да работи с компютър и в екип, както и да има желание за дългосрочна заетост. Не на последно място е стремежът да постига целите си.

Компанията, от своя страна, предлага трудов договор на пълен работен ден, основно заплащане с възможност за увеличение чрез месечни бонуси, които са пряко обвързани с постигнатите резултати. За удобството на своите служители ЕОС предлага карти за градски транспорт, допълнително здравно осигуряване и ваучери за храна.

Като най-голяма в областта си, ЕОС Матрикс предоставя възможност за дългосрочно професионално развитие в международна компания и се грижи за развиването на различни знания и умения в служителите си посредством специализирани обучения.

Накратко, предимствата от работата в компания като ЕОС Матрикс надхвърлят чисто материалните придобивки за служителите. Развитието в международна компания с дългогодишни традиции дава възможност за усвояване на опит, знания и разбиране за това как функционират компаниите в световен мащаб.

Хора, работещи в ЕОС Матрикс, казват, че това, което ги докосва, е специфичното усещане - едновременно да си част от голяма международна фирма, учеща те на най-доброто в бранша, и чувството на уюта да бъдеш „у дома си“, когато си в офиса.