Парите са водеща сила в модерния свят. Те са мощен стимул, но същевременно и нещо, което може да ни сломи. Последното би се случило, ако изпитваме недостиг на финанси, поради който не сме в състояние да погасяваме ежедневните си и месечни разходи.

В такива случаи трябва да се замислим как да си върнем материалната стабилност и то за постоянно. Спешните заеми от небанкови институции са отличен вариант за съвременния потребител, защото се отпускат лесно и не са обвързани с намирането на гарант. Какво още трябва да знаем?

Как да поддържаме добра финансова стабилност?

Паричните средства са потребност с непроменлив характер, споделят от cashcredit.bg. Винаги имаме нужда от тях – било то за битови сметки, за храна, за дрехи и прочее. Когато финансите ни се изчерпат, трябва да направим разчет на разходите си и да открием причината за появата на затруднения. За щастие, имаме доста варианти пред себе си, като единият от тях е да прибегнем до бързи кредити. Други опции са:

- да помолим работодателя си за аванс или да се обърнем към приятел за подкрепа – последното е свързано с риск от влошаване на отношенията, затова е добре да остане като краен вариант при нужда от пари;

- експертите в областта съветват да се опитваме да подобрим финансовата си стабилност, преди още да почувстваме нужда от пари – така ще се “застраховаме” от парични кризи и ще си осигурим спокойно ежедневие;

- за да не се стигне до спешна нужда от пари, трябва да имаме и спестявания – в наши дни е трудно да се заделят средства настрана, но все пак е добре да се опитаме да усвоим подобни навици. Все повече хора залагат и на инвестициите в имоти и злато, което също се определя за рентабилен подход.

Препоръчително е да избягваме емоционалното харчене, което е често събитие и обикновено се случва в резултат на обявени промоции. В стремежа си да не изпуснем горещата оферта, сме склонни да купуваме неконтролирано, а след това да съжаляваме за постъпката си.

istock
istock

Полезни съвети при нужда от пари

Изпитаме ли нужда от пари, можем да подходим по няколко начина. Единият от тях е да се обърнем към роднини и близки приятели за заем, а другият е да бъдем независими и да заложим на кредит от банка или от небанкова фирма. Във всеки един от случаите имаме висок шанс да си набавим необходимите средства, с които да покрием разходите си.

Добре е да се отбележи, че документите за кредит от небанкова финансова организация, могат да бъдат подадени изцяло онлайн. Други предимства на този вариант са облекчената процедура за кандидатстване, спестяването на ценно време, удобният калкулатор за изчисляване на вноските и лихвата, както и бързото усвояване на желаната сума при спешна нужда от пари. По-голямата част от клиентите получават одобрение, което се случва в рамките на минути.

Срокът за погасяване на заема се определя от потребителя, който сам решава какъв да бъде размерът на вноските и ги разпределя във времето така, че да са максимално удобни. Съществува опция да се кандидатства и във физически офис, което си има и своите предимства.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg