Цялостната образователна програма по Инвестиции и лични финанси е отворена за записване до 18-ти ноември. Всеки, който има желание да влезе в света на инвестициите и да научи методи за изграждане на дългосрочно богатство, може да се запише на символична цена в сайта на Finance Academy. За по-малко от година над 3500 души са преминали обучения, предоставени от организацията. Във връзка с успешния старт на програмата, получихме коментар от основателя на инициативата – Георги Захариев:

“Щастлив съм, че стартирахме образователната програма и тя се радва на толкова висок интерес – всичко това бе инициатива, която взех присърце заедно със своите съмишленици в лицето на екип от опитни лектори – практици, ментори, лектори и специалисти без аналог в България. Всички ние усетихме, че в България има нужда от качествено финансово образование.

За съжаление, много хора нямат стабилни доходи и имат сравнително ниско ниво на финансова култура – това особено пролича в несигурната ситуация, породена от COVID-19. Освен това, държавното образование не е достатъчно, то дори не ни учи как да управляваме парите си правилно и да повишаваме стандарта си на живот. Съвсем естествено е защо много хора продължават да смятат, че криенето на пари под дюшека е добър начин за спестяване. Затова решихме да подготвим систематизирана програма от курсове на разбираем език и на достъпна цена, които не губят времето на хората и комбинират теорията с практиката. Събрахме множество примери и доказано успешни стратегии за повишаване на доходите, подходящи за напълно начинаещи.
 

Finance Academy се роди от нуждата за знания на тема финанси и инвестиции в България.

За нас е чест, че успяхме да съберем на едно място екип от най-големите имена в своите области на глобално ниво. За пръв път в България се включва господин Пламен Моновски – най-младият изпълнителен директор в историята на BlackRock. Вероятно повечето българи не са чували това име, но той е бил начело на компания, управляваща активи за над 9.5$ трилиона. Той е прекрасен професионалист и човек, който иска да сподели знания, придобити в чужбина за това как българите могат да създадат дългосрочно богатство. Лично аз не мисля, че има друг българин стигнал толкова високо в света на инвестициите.

До него застава проф. Даниела Бобева –  консултант към Световната Банка и бивш вицепремиер на Република България. Темата “Инвестиции в недвижими имоти” поема Борис Павлов – създател на най-голямата иновативна компания за управление на инвестиционни недвижими имоти.

Валентин Михов пък ще говори за опита си в света на криптовалути от първо лице като експерт с със CTO опит в блокчейн проекти и партньор в инвестиционни фондове и още. Разбира се, наред с всички тях е и Георги Вулджев – едно от най-разпознаваемите имена на българската икономическа сцена, водещ по линия на акциите и тяхната оценка.
Организацията “Finance Academy”се радва на огромен интерес от бизнеса в България. Компании от различни сектори искат да подкрепят финансовото образование и застават зад нас в постигането на тази мисия. Мога да споделя имена като Пощенска Банка, Motion Software, Softuni и още много други. Голямо доверие ни оказаха и курсистите, като за по-малко от година вече над 3500 курсисти преминаха обучение при нас. Наред с това, съвсем скоро предстои да обявим една от нашите ключови инициативи, която ще промени България и живота на българите в дългосрочен план.”

Програмата по Инвестиции и лични финанси стартира на 22 ноември (Понеделник) с курса по Лични финанси от 19:00 ч. онлайн – в платформата на Finance Academy. Записването е отворено до 18 ноември!