На пръв поглед на някой може да му се стори невъзможно да се живее в София без автомобил, но ако всъщност задачата не е чак толкова трудна. Всъщност, да нямаш собствен автомобил може да се окаже вашият път към по-спокойно ежедневие и по-малко разходи. Ето как може да живеете без автомобил в София: 

Изберете умно къде да живеете

Без значение дали сте се родили в София или сте я избрали за свой втори дом, подходете умно към избора на жилище (ако нямате свое) или на работа (ако имате дом). 

Ако работите близо до дома си или пък работите от вкъщи, нямате никаква нужда от автомобил, защото можете да се придвижвате по традиционния начин, а именно - пеша. 

Има хора, които избират квартирите си спрямо фирмата, в която в момента работят. Местят се на всеки 2 или 3 години, когато решат да преместят работата си. Така не се чувстват “затворници” на дома си и имат гъвкавост. И нямат нужда от автомобил. 

Изберете си любима компания за кола под наем в София

Когато ви се наложи да ползвате автомобил по един или друг повод в града, не е нужно да си купувате свой и да се чудите къде да го паркирате и как да го поддържате. По-лесно и удобно е да си изберете любима компания за кола под наем и да се свързвате с нея всеки път, когато ви потрябва автомобил.

Предимствата на такава услуга не са малко, научаваме от сайта https://toprentacar.bg. Изброяваме основните: 

- Имате голям избор на чисто нови автомобили и марки, всеки път може да сте с различна кола, включително електрическа;

- Не се грижите за поддръжката, данъците, застраховките на колата;

- Резервирате онлайн;

- Имате отстъпка при зареждане на гориво;

- Имате непрестанен контакт с център за съдействие във всяка ситуация.

Колата под наем ще ви послужи при уикенд пътуванията със семейството, когато времето е лошо и не е подходящо да се ходи пеш или да се взима градски транспорт, когато искате да пътувате комфортно. 

В останалите дни няма да имате никакви ангажименти към автомобила. Просто го връщате на рент-а-кар компанията. 

Използвайте предимствата на градския транспорт

Вярвате или не, градският транспорт в София е достатъчно добре развит, за да дава на гражданите възможност да стигат до всяка точка на града, че даже и на Витоша и околните села на цената на един билет. 

Вярно е, че има много какво да се подобрява, но и сегашната мрежа от автобуси, тролеи, трамваи и метро позволяват да се стигне до всяка дестинация. 

Ето така, като комбинираме ходене пеша с ползване на градски транспорт и взимане на кола под наем в София се оказва, че спокойно можем да живеем и без личен автомобил, нали.  

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg