Представяме ви Елена Николова, която се е захванала с една нелека и недотам дамска професия – създава свой автосервиз, в който работи като автомонтьор и няма представа, че допринася за прихода от 86 млрд. лв. на така наречения малък бизнес. В България малки или средни по размер са около 99% от фирмите и като такива осигуряват 65% от добавената стойност в икономиката и 75% от заетостта на пазара на труда.

За тези данни съобщават от Министерство на икономиката и индустрията1

Елена приема своята работа не толкова като бизнес, а по-скоро като занаят и би се засмяла, ако я нарекат „бизнес великан“, но не се обижда, когато я приемат за малък бизнес. За нея голямото в малкия бизнес е желанието да удовлетвори клиента, както и удоволствието от работата, защото я обича.

За да функционира добре, сервизът на Елена до голяма степен зависи от телекомуникационните услуги, които получава. В работата си използва телефона за комуникация с клиенти, за търсене на информация, техническа литература, поръчване на части и други.

istock
istock

„Бързината в моята работа често води до грешки и за това не я предпочитаме, но когато се отнася за интернет е много важна, защото понякога се налага да „хванем“ минутката, в която ще тръгне доставната кола и трябва веднага да поръчам определена резервна част. И в тези моменти бързият интернет е много важен“, твърди Елена.

За нея ползването на всички телекомуникационни услуги от един доставчик е голямо улеснение, защото позволява плащането им на едно място, а предимството е, че клиентът има възможност да получи по-добра оферта. Добре помни времето, когато имаше лимит на разговорите и се радва, че това вече не е така.

Такава възможност за комбиниран пакет с 5G мобилни услуги, интернет и телевизия предоставя Vivacom. Операторът оценява приноса на представителите на малкия и среден бизнес у нас и вижда потенциала им, затова създаде специални оферти за тях, които им позволяват да спестят до 30% от месечните си разходи за телеком услуги.

Компанията предлага и редица други решения в помощ на бизнеса. Такива са GPS решения за управление на автопарк, облачни услуги за съхранение на данни и колокация Vivacom Cloud, създаване на уебсайт и онлайн магазин.

Повече за вдъхновяващата история на Елена може да видите тук.

1 Статистика за бизнеса от сайтовете на МИИ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg