За трета поредна година Българска Асоциация на Застрахователните Брокери (БАЗБ), с партньорството на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, организира конкурс "Застраховател на годината 2013”.

За първи път през тази година ще се състоят две гласувания. При първото от тях, превърнало се в традиционно, ще гласуват потребителите на застрахователни услуги. Те ще изберат Застраховател на 2013 година в следните категории:

- Категория I „Застраховател с най-добри продукти в Автомобилното застраховане”;
- Категория II „Застраховател с най-добри продукти в Имущественото застраховане”;
- Категория III „Застраховател с най-добри продукти в Животозастраховането”;
- Категория IV „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения”.

Потребителите ще определят победителите в посочените категории чрез гласуване в сайта на конкурса: bgzastrahovatel.org . Крайният срок за гласуване е 21.11.2013 г.

Във второто гласуване ще вземат участие само членовете на Българска Асоциация на Застрахователните Брокери. Те ще определят отличилите се застрахователи в две категории, които са пряко свързани с дейността на застрахователния брокер, а именно:

- Категория V „Най-иновативен застраховател в областта на новите технологии и въвеждане на нови продукти”;
- Категория VI „Застраховател с най-добри партньорски отношения със застрахователните брокери”.

Гласуването в тези категории ще е първо по рода си в историята на конкурса и ще се проведе на 26.11.2013 г. по време на годишното Общо събрание на Българска Асоциация на Застрахователните Брокери.

Наградите в шестте категории ще бъдат връчени на победителите на тържествена церемония, която ще се проведе на 26 ноември 2013 г. (19.00 часа) в зала Сердика на Шератон София Хотел Балкан.

На церемонията ще бъдат поканени всички лицензирани застрахователни компании, всички застрахователни брокери в България, пенсионноосигурителни и здравноосигурителни дружества, Съюза на застрахователните агенти, Гаранционен фонд, Национално бюро на българските автомобилни застрахователи, Асоциация за застрахователна сигурност, Висше училище по застраховане и финанси, Фондация "Проф. Д-р Велеслав Гаврийски", членовете на КФН, народни представители и други гости.