Често се случва хората, които живеят по малките населени места, да им се налага да пътуват до областните градове, за да имат достъп до определени услуги. Вече всеки може да се възползва от бърз кредит онлайн, без да е необходимо да пътува, чака на опашки и да се занимава с бюрокрация.

CrediNet предлага напълно онлайн услуга, която е удобен вариант за всеки един човек независимо къде се намира.

Всеки решил да се възползва от продукта може да го направи бързо, лесно и с минимално усилие, като посети официалната интернет страница на CrediNet. Там ще намери подробно описание на условията на услугата, както и удобна платформа, чрез която да може да кандидатства за бърз кредит онлайн.

След попълването на формата за кандидатстване (което можете да направите по всяко време на денонощието), тя се разглежда от служителите на компанията в рамките на работното време. Ако молбата ви за бърз кредит онлайн бъде одобрена, следва да подпишете договора си.

Това се осъществява посредством писмо, което ще бъде изпратено на посочения от вас имейл адрес, и SMS. Имейлът ще съдържа договора и линк за подписване. Като кратко съобщение на телефонния си номер ще получите код, който трябва да въведете заедно с ЕГН-то си в линка за подписване.

След това договорът се счита за сключен и следва да получите заявените средства по избрания от вас начин. А възможностите за това са по банков път, в един от 70-те локални офиси на MicroCredit или в обект на EasyPay.

CrediNet предлага възможност за заеми за суми от 200 до 3000 лева за период от 3 до 12 месеца. За да кандидатствате, не се изискват поръчители или обезпечение на кредита, а срещу заплащане на еднократна административна такса, можете да се възползвате от безлихвено връщане на сумата в рамките на 30 дни. Връщането на бързия кредит се осъществява отново по банков път, в офис на MicroCredit или обект на EasyPay.

CrediNet e най-новият продукт на съществуващата от 2012-а година небанкова финансова институция MicroCredit.

Небанковите финансови институции са компании, които изпълняват част от функциите на банките. Те подлежат на регистрация и контрол от страна на БНБ, а тя от своя страна поддържа публичен регистър на всички законово опериращи институции, който лесно може да бъде достъпен и в интернет. Така всеки потребител може да направи справка за това дали избраната от него финансова институция е надеждна.

За годините на своето съществуване MicroCredit е разкрила над 70 локални офиси в цялата страна, обучила е повече от 1200 висококвалифицирани кредитни консултанта и успешно е обслужила над 260 000 клиента.