MicroCredit е небанкова финансова институция, която оперира на българския пазар от 2012-а година. Като подобен вид институция тя изпълнява част от функциите на банките, регистрирана е в БНБ и подлежи на контрол от нея.

Основният фокус на фирмата е в отпускането на бързи потребителски кредити. Компанията е разработила четири различни продукта, които обхващат различни сегменти от пазара и се стараят да задоволят нуждите на потребителите.

CrediHome е най-старият продукт на компанията и предлага лесно и удобно кандидатстване, средства от 200 до 3000 лева, които се връщат на равни седмични или месечни вноски, а обслужването се осъществява от персонален кредитен консултант.

CrediGo предлага суми от 600 до 3300 лева, а за да кандидатстват потребителите за него е необходимо да докажат дохода си. Но не се изискват поръчители или обезпечение на кредита. Заявената сума се получава и връща по банков път, а желаещите да се възползват от този бърз кредит имат 30-дневен гратисен период за първа вноска.

CrediTrade е продукт, насочен към собствениците на малък и среден бизнес и хората, упражняващи свободни професии. Потребителите на този бърз кредит могат да използват средствата за инвестиционна цел или като оборотни пари, а продуктът им позволява да признаят лихвите по кредита като разход на фирмата. Също така има 45 дни гратисен период за плащане на първа вноска, или може да бъде изплатен безлихвено в рамките на 30 дни, при заплащане на еднократна административна такса.

CrediNet е последното попълнение в портфолиото на компанията, като той предлага изцяло онлайн услуга. Целият процес на кандидатстване, одобрение, подписване на договор и усвояване на средствата е изнесен изцяло в Интернет пространството. Системата е лесна и удобна за използване, а при нужда от помощ има възможност от директна чат комуникация със служител на компанията.

MicroCredit разполага с над 1200 висококвалифицирани кредитни консултанти, които в удобно за клиентите време, ще ги консултират или ще събират периодичните вноски, обслужващи бързия кредит. Ако потребителите предпочитат, могат да получат средствата си по банков път, на място в един от 70-те локални офиси на компанията в цялата страна или в обект на EasyPay.

Компанията е една от първите небанкови финансови институции, която успешно осъществява частна емисия корпоративни облигации в общ размер на 3 млн. лева. Член е на Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар.