Лятото е това време от годината, когато желанието ни за почивка се увеличава повече от всякога, инициирани от приветливото слънце и топлите и дълги дни. Децата нямат търпение да отидат на море или планина. Това обаче създава допълнителна отговорност на родителите да осигурят средства за екскурзия. Предварителното планиране и осигуряване на финансова готовност не винаги се получават спрямо нашите очаквания. 

Как да намеря средства за лятна почивка?

 

Най-основният начин за осигуряване на финансови средства за лятната си почивка, е предварителното предвиждане на тези разходи и посрещането им с готовност, споделят от Cashio.bg. Ако взимаме задоволителна заплата, която надскача средната за българските стандарти, това може да се случи лесно и на момента, стига да имаме спестявания или налични средства. Когато се намираме в ситуацията на голяма част от българите, които имат финансови средства до толкова, че да им стигат за живеене, заделянето за фонд “почивка” е почти непосилна задача и изисква лишаване месеци наред. 

Това не винаги е достатъчно надежден начин, тъй като често изникват непредвидени разходи – дали се е развалила колата, или някой домакински уред, събитие, на което сте поканени. В такъв случай хората се принуждават или да се откажат от екскурзията си, или да вземат пари назаем, за да не разочароват себе си и децата си. Вземането на заем може да е обвързано с трети лица, което създава неудобство. Всички тези отрицателни фактори ни влияят на подсъзнателно ниво и ангажират мислите ни, което от своя страна пречи да си починем истински и да се насладим на екскурзията.

istock
istock

Има вариант, който набира популярност през последните години – теглене на бърз кредит. Въпреки че много хора са твърдо против кредитите, не винаги можем да имаме отделени средства да посрещнем всички разходи – предвидени и непредвидени. Тук на помощ идва този начин, който има преимуществото, че не те обвързва по никакъв начин с банкови институции и ти предоставя финансови средства бързо. Няма чакане, както при банковите кредити, подаване на безброй документи, редене по опашки. 

Тегленето му ще ни донесе спокойствие, че разполагаме с достатъчно налични средства да си прекараме подобаващо, без да лишаваме себе си и нашето семейство от нищо. Повечето хора пътуват веднъж или два пъти годишно, най-често през лятото, и заслужават да се поглезят без да се лишават с месеци предварително.

Какви предимства има бързия кредит?

 

Има няколко основни предимства, поради които да предпочетем този начин на набавяне на средства.

- Времето за получаване  – бързо, лесно и достъпно можем да получим средства още на същия ден, в който кандидатстваме;

- Кандидатстване – голямо предимство при бързите кредити е че можем да извършим кандидатстването, без да присъстваме физически на място. Благодарение на дигиталната услуга спестяваме и усилия;

- Реакцията – в рамките на часове ще получите обратна връзка, в която ще разберете дали имате одобрение за бърз кредит. В случай че сте одобрени, следва да се започне процедура по заявяване и теглене. Чрез използване на онлайн пространството, най-често имейл, получавате дигитален договор, в който изчерпателно са упоменати условията по договора, лихвата, която дължим и крайната сума за връщане. При съгласие от страна на клиента, се прикачва снимка на личната карта от двете страни. Парите можем да получим на каса до няколко часа след подписване;

istock
istock

- Друго основно предимство е че сами определяме как ще изплащаме сумата и за какво време смятаме да покрием своите задължения;

- Ограничен набор от документи. За разлика от банковите институции и процедура по вземане на банков кредит, при бързия кредит не се изискват толкова много документи. Справка за доходите се взема от самата небанкова институция, а ние предоставяме единствено данните от личната си карта. Самото подаване на документи е процес, който не отнема много време и усилие.

За да осигурим на семейството си незабравима лятна почивка без да се ограничаваме и притесняваме дали средствата ще ни бъдат достатъчни, е нужно да разгледаме сайтовете за бързи кредити. Там ще можем да проучим всички условия и да изберем най-правилните според финансовите ни възможности, съветват от Cashio.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg