Интернет, като революционно изобретение, изминава дълъг път на развитие от зараждането си през 60 – 70 години на 20-ти век до днес. През последните няколко години ставаме свидетели на необятно богатство от иновационни дигитални открития, които ни носят разнообразни ползи– едно от тях е онлайн банкирането.

Независимо дали ще решим да извършваме своите банкови операции посредством мобилно приложение или уебсайт, ние получаваме редица облаги. Помислете само за това, че всъщност вече не се налага да губите години в чакане по опашки заради преводи и имате лесен достъп до вашите финанси. Това е само началото! В тази статия ще изтъкнем четири предимства на онлайн банкирането, които ще направят живота ни по лесен, по-спокоен и ще ни спестят пари.

1. Удобство и контрол на Вашата сметка

Удобството и контролът намаляват стреса и несигурността в живота ни. Наличието на достъп до информация за сметката ни по всяко време от личния ни лаптоп означава по-малко пътувания до банката. Онлайн банкирането ни спестява време, което да прекараме с близки, да работим и повишаваме доходите си или да преследваме хоби.

2. Лесно плащане на сметки, извършване на преводи и още

Сметките никога няма да изчезнат, но ако закъснеем с плащанията им, ситуацията ни се влошава. Неизплатените на време задължения по кредитни карти, трупат по-високи лихви от средните. Ако не заплатим пък ползваните от нас комунални услуги в срок, достъпът ни до тях може да бъде прекратен. Определено да ни спрат тока заради неплатена сметка е крайно неприятно. Коства ни допълнителни глоби и дълго обикаляне по институции, за да ни бъде възстановено електроснабдяването. А по-лесният и достъпен начин за плащане на сметки с онлайн банкиране намалява шанса за закъсняло или пропуснато плащане.

Това са едва малка част от възможностите на интернет банкирането. Например посредством платформата на Банка ДСК, само с няколко клика онлайн, можем да проверим наличността и движението по сметката си, да правим различни преводи, да погасяваме задълженията си по кредити, да плащаме битови сметки, местни данъци и такси, както и да подаваме искане за кредитна карта, потребителски кредит или овърдрафт.

3. Спестяваме от такси

Не Ви харесва да плащате високи банкови такси, нали? Революционното интернет банкиране ни дава свободата да правим почти всичко тук и сега, и то безплатно или на по-ниска цена.

В това отношение електронните услуги на Банка ДСК са незаменими, защото намаляват не само времето, за което банкираме, но и разходите за различни транзакции, справки и други финансови операции в сравнение с тези във физическите офиси.

В допълнение, в платформата ДСК Директ преводите между собствени сметки и издаването на виртуална карта са напълно безплатни, както и прехвърлянето на средства към виртуалната спестовна компонента.

4. Тонове допълнителни екстри

В наши дни, когато дигиталната трансформация протича със скоростта на мисълта ни, много банки предлагат на своите клиенти онлайн изживяване с всички услуги и екстри, които клиентът получава в офис на банката. А често даже и повече.

Ако сме клиент на Банка ДСК, освен стандартните услуги предлагани от всяка платформа за банкиране, посредством ДСК Direct можем да следим кредитите си, осигурителната си партида в ДСК-Родина или пък притежаваните дялове в различни инвестиционни фондове

Функционалности като плащания от тип peer-to-peer може да не са от първостепенно значение, но възможността да изпращаме пари за минути чрез приложението си за мобилно банкиране може да бъде удобна и много банки вече я предлагат. С мобилното банкиране DSK Smart може да се извършват бързо и лесно преводи по мобилен номер към кореспонденти, които също имат сметки в Банка ДСК.

Друго безспорно удобство са незабавните преводи „blink“. С тях изпращаме пари на приятел със сметка в друга банка със скоростта на едно намигване. И това не е всичко…

Най-хубавото е, че тенденцията на бързо развитие на онлайн платформите за банкиране продължава. Интензивната дигитализация провокира изобретяването на все по-модерни и полезни решения, които позволяват персонализирано обслужване в банките и осигурява все по-приятно изживяване за нас – техните клиентите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg