След успеха на събитието през 2019 година, през февруари 2020, повече от 100 представители на онлайн бизнеса у нас ще вземат участие във второто ежегодно събитие за правни и данъчни въпроси, пряко засягащи електронната търговия в България.

То е организирано от Академията за електронна търговия – eCommerce Academy и е много добра възможност за всеки онлайн търговец да се запознае с полезни за бизнеса теми.

Семинарът ще запознае участниците в него с какво е договор от разстояние и кои са най-новите изменения, свързани с работата с потребители и клиенти. Гостите ще научат още кои са елементите, които задължително трябва да присъстват в техния електронен магазин, за да не бъдат санкционирани.

Какви са най-новите условията за връщане и замяна на стоки, закупени онлайн, както и какви промени се очаква да бъдат направени при гаранционните условия на различни групи продукти.

Събитието ще даде яснота по отношение на най-новите правомощия на Комисията за защита на потребителите и какви са постигнатите международни спогодби в тази насока.

Има ли промяна в митническите и данъчни закони в България и как тези промени влияят на електронната търговия и лицата, обвързани в този бранш. Ще бъдат разгледани и най-актуалните променени за работата с лични данни и каква роля играят те при таргетираните рекламни в мрежата.

Една от последните теми на събитието ще бъде кои са най-често допусканите грешки от страна на електронните търговци и как те могат да приведат бизнеса си в крак с Закона за защита на потребителите и този за защита на конкуренцитя.

Форумът ще се проведе на 27 февруари 2020 год. в София, а гостите на събитието ще могат да чуят лекциите и влязат в контакт с лекторите, които са доказани специалисти и водещи фигури в бранша:

Игнат Арсенов – Главен директор Контрол на пазара в Комисия за защита на потребителите;

Соня Спасова – директор на Европейски потребителски център;

Адвокат Юра Минчева – мениджър в Адвокатско съдружие Ърнст и Янг;

Адвокат Милен Райков - съдружник в EY Bylgariq

Адвокат Светлин Адриянов - ръководител на Правната практика на EY България;

И други

Всички желаещи да бъдат част от това събитие могат да се запишат чрез регистрационната форма в сайта на Академията: https://ecommercebg.com/

За eCommerce Academy:

eCommerce Academy е проект, създаден в началото на 2016г. от Никола Илчев – експерт в сферата на електронна търговия. Академията цели да обедини и сближи всички хора, имащи интерес и желание да се развиват като онлайн търговци. Като мисия Академията си поставя да изгради общество от дейни и амбициозни eCommerce специалисти. За повишаването на техните професионални и лични качества, организацията вече има проведени повече от 55 семинари, лекции, работилници и работни срещи в следните области — онлайн маркетинг, SEO, социални мрежи, продуктова фотография, спедиция и логистика, дизайн и опаковки на продукти, нормативна и законова уредба, финансови и платежни инструменти, системи за управление на бизнеса и много други.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg