Кредитът е полезен финансов продукт, ако се възползвате от предимствата му мъдро, внимателно, след преценка на възможностите и нуждите ви.

Помагаме ви с няколко съвета как да направите това:

1. Преценете необходимостта от заем и преминете към кандидатстването за такъв само ако е оправдан, целите са важни, а средствата – крайно необходими. Необмисленото теглене на кредити – за скъпи мебели, екскурзия, нова луксозна кола, които не отговарят на стандарта ви на живот и доходите ви, е грешка, която може да ви струва скъпо.

Ако не съумеете да погасите кредита си, това ще ви лиши от възможността да кандидатствате за нов в следващите пет години дори за жизнено необходими цели, тъй като ще се сдобиете с лошо кредитно досие. Ще заплатите наказателни лихви и са възможни и по-сериозни последствия за финансовата ви сигурност.

2. Проверете внимателно цялата информация, ревюта и мнения на потребители за кредитиращата институция, на която сте се спрели, преди да кандидатствате за заема. Важно е и да изчетете и преддоговорната информация. Така ще гарантирате сигурността на личните си данни и средствата и ще се убедите дали условията на финансовата институция са ясни и прозрачни. Изберете сума и срок на заема, които отговарят на доходите ви и при които може да си позволите месечната вноска по кредита.

3. Подходете мъдро, като потърсите финансови институции, отпускащи изгодни заеми като TBIBank. Подобни кредити са на стойност до няколко стотин лева, покриват напълно краткосрочна нужда от малък заем и не го оскъпяват. Процедурата за получаване на подобни кредити е бърза, лесна и всичко може да бъде осъществено изцяло онлайн и само срещу лична карта.

Предимството на този тип кредити е не само възможността да изтеглите лесно заем и да задоволите нуждите си от финансово подпомагане, но и при своевременно погасяване на заема изграждате чувство на доверие между вас и кредитиращата институция и по-лесно ще изтеглите следващ кредит на по-висока стойност при нужда.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg