League of Legends е мултиплеър игра от жанра MOBА, създадена от Riot Games. Играчите играят в отбори, като всеки играч избира свой герой с индивидуални характеристики, който се нарича шампион (champion).

На картата има 3 основни пътя (top lane, middle lane и bottom lane), които водят към противниковата база, която се нарича Nexus. Целта е да разрушите защитните структури по пътя и да достигнете Nexusa на противника.

А какво означава да бъдеш най-добрият професионален играч на League of Legends? Някои ще ви отговорят, че стратегията е от ключово значение, други смятам че креативността и способността да се адаптираш правят играча наистина способен. Истината обаче е някъде по средата.

За да се занимавате професионално с eSports то ви е необходим букет от умения, които да знаете точно кога и къде да приложите. Затова нека пристъпим към класацията, направена от Casino Robots, където ще разгледаме Топ 10 на най-добрите играчи по League of Legends.

istock
istock

CoreyJJ (Team Liquid)

Първите няколко години в спорта бяха много трудни за Кори. Посредственото му представяне не даваше никаква причина той да блесне с представянето си. Позицията му – AD Carry също не му помогна да се представи на ниво.

Преминавайки в тима на Samsung Galaxy, той става съпорт на отбора и чак тогава показва качествата си, които му заслужиха позиция в класацията.

Wunder

Wunder играе top lane за тима G2 Sports. Датчанинът разполага с всички необходими качества да бъде представян като един от най-добрите играчи в света. За позицията, която той е избрал е необходимо да разполагате освен с бързи рефлекси, така и с добра стратегия, тъй като често тези играчи са изолирани от останалата част от отбора и огромна тежест пада на плещите им.

С помощта на Wunder G2 Sports се класираха за Европейското първенство, което малко по-късно спечелиха.

istock
istock

Perkz

Perkz е колега на Wunder в G2 Sports. Неговият дебют беше на European Championship Series през 2016 и бързо доби слава на един от най-добрите mid-lanе играчи в Европа. Рефлексите и добрият инстинкт му дадоха възможност през 2018-та година да смени позицията си на AD Carry, за да може да освободи middle lane-а за нов играч. По принцип това е много необичайна практика, но Perkz оправда изцяло очакванията и затова днес се намира и в нашата класация.

Tarzan

Tarzan, както можете да се сетите от името играе Jungle. Това означава, че неговата роля е главно да прави засади на противниковите играчи в прикритието на джунглата, както и да елиминира различни чудовища, с цел да подкрепя отбора със специални вещи, които те носят.

Tarzan има таланта да се появява на правилното място в правилното време, което често пъти се оказва ключово за победата на неговия тим Griffin. Точно поради тази причина смятаме, че мястото му е именно в днешната класация.

Deft

Deft е известен като един от най-агресивните играчи в League of Legends. Неговите знания и усет към играта го правят много важна част от неговият отбор DragonX Busan. За жалост смелите му решения понякога се оказват неправилни, което води до елиминацията му в късните етапи от играта. Може би Deft нямаше да има място в класацията, ако не беше инстинктът му и екипната му работа, която го правят изключително комплексен играч.

istock
istock

The Shy

TheShy от Invictus Gaming е играч със стил. Динамичната игра и битките в които се впуска без капка страх го правят един от най-непредсказуемите играчи. Това само по себе си е причина TheShy да бъде в тази класация.

Caps

Caps претърпя изключителен прогрес от дебюта си до сега. Той е носител на множество награди от най-различни локални и международни турнири, а през 2019 година зае мястото на Perkz в G2 Sports и напълно доминира в mid lane. Той е способен с лекота да се справи с повече от един противник, а бързите му решения го правят много непредсказуем.

Uzi

Срещу титлата най-добър AD Carry често можете да видите името Uzi. AD Carry позицията по същество е на човекът, който е главно действащо лице във голяма част от битките. LoL Pro League е дългоочакваната от Uzi титла, а победата в турнира стана факт през 2018 година.

Впечатляващо е, че завоюва титлата от LPL докато се бори с тежки болки в областта на рамото и китките.

istock
istock

Rookie

Няма да е грешка, ако кажем, че кореецът е един от най-добрите играчи в League of Legends. Индивидуалните му умения са наистина впечатляващи, на световното първенство през 2018-та година отвя наистина сериозни играчи от противниковите отбори. Макар че през 2019-та година, отборът му Invictus Gaming допусна жестока загуба, Rookie даде всичко от себе си, затова втората позиция в класацията не е изненада.

Faker

Титлата доминант в middle lane напълно заслужено отива при Faker. Играчът от отбора SKT T1 е известен с това, че прилага брутален натиск над противниковите играчи и често пъти не оставя никакво време за реакция. Макар, да има най-висок брой точки в LoL ранглистата, причината да го поставим на първото място е умението да се възползва от всяка ситуация по най-добрият начин.

Заключение

Електронните спортове все повече навлизат на световната сцена и изместват традиционните поради огромната си фен маса. Точно такъв е и случаят с Лигата. Игрите в повечето случаи се предават по телевизията, но могат да бъдат гледани и в редица сайтове за залози.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg