Приключи първият етап от кампанията за облагородяване на градската среда „Град като хората“ на Банка ДСК.

Всеки жител или гост на столицата имаше възможността да даде предложение на https://dskbank.bg/grad-kato-horata за локация в София, която е загрозена с реч на омраза или по друг начин.

Мястото, което Банка ДСК, заедно с помощта на графити артисти ще превърнат в красиво произведение на уличното изкуство, е стена на един от входовете на подлеза на бул. „България“ и бул. „Акад. Иван Гешов“.

Мюралът (от англ. mural) ще пресъздаде по красив начин темата за приемствеността и толерантността между хората в града. Така банката и артистите застават зад идеята, че има и по-красив метод да преобразим столицата ни от това стените ѝ да изразяват реч на омраза.

Идеята и изпълнението на красивия мюрал ще бъдат поверени на артистите от 140 ideas. Те са екип от художници, обединени през 2008 г. от любов към съвременното градско изкуство и желанието да превръщат заобикалящата ни среда в извор на вдъхновение.

ДСК

През годините са работили по редица арт проекти за повишаване на екологичното съзнание и обогатяване на градското пространство. 140 ideas са автори на проектите „Зелени калкани“ и други стенописи в България, Италия, Франция, Германия и други европейски държави.

Новости за кампанията „Град като хората“ можете да следите на Фейсбук страницата на Банка ДСК, както и на официалната уеб страница на инициативата.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg