Системите за видеоанализ са широко интегрирани в съвременния ни живот. Развитието на технологиите, внедрени в тях, обуславя огромен спектър от приложения в индустрията, банковото дело, селското стопанство, хотелиерството и, не на последно място, в живота на обикновения човек.
Все повече компании и частни домове избират видеонаблюдението като начин да предпазят имуществото си и да допринесат за своето лично спокойствие.
 
Най  - новото при тях
 
Dahua Technology, водещ световен доставчик на интелигентни IoT решения и доставчик на услуги, ориентирани към видеонаблюдението, въведе пълноцветно интелигентно разпознаване на движещи се обекти (SMD).
 
Детекторът за движение е чудесен инструмент за анализиране на дадена ситуация и изпращане на сигнали, когато възникне движение. Но е склонен към фалшиви аларми, защото както знаем, има много неща, които могат да се движат: от клон на дърво, разклатен от вятъра, до бездомна котка. Неща, които наистина не представляват заплаха. Интелигентното засичане на движение (SMD) е усъвършенствана технология, която разграничава фалшивите аларми и поддържа вашите системи за сигурност да работят ефективно. Но как наистина работи SMD функцията?
 
Вграденият Deep Learning алгоритъм позволява на SMD функцията да разграничава хора и превозни средства със степен на точност до 99%. След активиране на SMD с един клик, камерата и записващото устройство ще идентифицират хора и превозни средства навсякъде в зрителното поле на камерата.
 
SMD е чудесен начин да следите зоните, които обикновено имат малка активност. Това включва зони, където незаконното изхвърляне е проблем, товарни докове, складове, входове за служители, зони за забранено паркиране и опасни зони. Или такива, които се нуждаят от допълнително внимание в определени часове на деня, като хотелски плувен басейн, след като басейнът е бил затворен за вечерта или други.

Анди

Получавайте само сигналите, от които наистина се нуждаете

Когато човек или превозно средство влезе в зрителното поле, вашата SMD система ще задейства аларма. Можете да изберете изпращане на известия до вашето мобилно приложение и да бъдете своевременно информирани за всяка заплаха.
 
Извличане на информация с лекота

Търсенето в огромно количество видео данни става все по-лесно и бързо. Камерата филтрира активираните от движение обекти, в зависимост от параметрите, определени от потребителя. Това значително улеснява преглеждането и извличането хронологията на данните, което спестява време и усилия.
 
Спечелете спокойствие

Фалшивите аларми не само отнемат излишно време на потребителя, но и значително увеличават шанса той да пропусне нещо важно. Благодарение на високата точност за откриване на движение на SMD, получавате сигнали само за реалните заплахи за вашия дом или бизнес без да бъдете засипани с безполезна информация.
 
Тъй като приложението на SMD в индустрията продължава да се задълбочава, очакванията на потребителите към SMD стават все по-разнообразни. За да отговори на безбройните изисквания за различни сценарии на приложение, Dahua Technology пусна SMD Plus, последвано от най-новата си надстройка SMD 3.0.
 
АНДИ е официален дистрибутор на Dahua Technology за България.
………………………………………………………………………………………………
Фирма АНДИ е основана през 1993 г. в град Пловдив и e една от водещите на българския пазар в областта на проектирането, доставката на оборудване, изграждането и поддръжката на системи за сигурност, слаботокови и електро инсталации. Главните стремежи на фирмата са: развитие, професионализъм, коректност, 100% фокус върху клиента и предлагане на най-оптималните високотехнологични решения.