Вече има по-лесен начин да поделите с приятелите си сметката в заведение, да преведете пари по картата на родител или на детето ви, да платите на приятел, който е купил общ подарък, билети за кино, мач или изложба, да платите наема и да поделите разходите за битови сметки със съквартиранта си, както и да платите на собственика на стоки втора употреба. При това без да тичате до банкомата, да броите банкноти и да очаквате да ви върнат разликата.

Ако сте клиент на Райфайзенбанк, вече можете да правите бързи преводи от дебитна или кредитна карта към картата на свой близък или приятел. Услугата се предлага за първи път в страната и е уникална с това, че парите постъпват незабавно по картата на получателя, независимо от коя банка в България е издадена.

Клиентите на Райфайзенбанк могат да превеждат парите за секунди, лесно и приятно, от всяко място и по всяко време на денонощието само с няколко клика в дигиталния портфейл RaiPay. Услугата, позната като Р2Р (Peer to Peer), е без аналог на българския пазар, защото не е нужно получателят да ползва RaiPay.

„Продължаваме да създаваме удобства за нашите клиенти като въвеждаме иновации и развиваме функционалностите на дигиталните ни продукти. RaiPay вече не е просто дигитален портфейл, а хъб за дигитално ползване на средствата. С него може да се плаща безконтактно само с телефон в магазина, да се потвърди плащане с пръстов отпечатък при пазаруване в интернет, да се следи наличността и трансакциите по карти в банката, а вече и да се правят преводи по карта, дори и към клиенти на други български банки. Лесно, бързо, удобно и уникално за българския пазар“, казва Мариела Атанасова, директор Индивидуално банкиране в Райфайзенбанк (България).

До края на юни всички бързи преводи към карта чрез RaiPay са без такса. Това ще остане така и след този период, ако картата на получателя е издадена от Райфайзенбанк.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg