Българите са изхарчили над 11 млн. евро за покупки с карти на един от големите световни оператори, съобщиха от неговото представителство в България.

От оператора дават няколко съвета за сигурност при използване на вашата карта в чужбина

Преди да отпътувате, проверете датата, на която изтича вашата карта. Уверете се, че имате достатъчно средства в сметката. 

Направете фотокопия на картата и паспорт - съхранявайте копията отделно, на безопасно място. Запишете телефонните номера на нашите колцентрове. 

Постарайте се да не държите картите и парите си на едно и също място – така няма да загубите всичко едновременно, ако някой открадне чантата или портмонето ви. На оживени места дръжте чантата или портмонето близо до тялото си. 

Когато плащате с карта, проверете информацията за направената покупка, преди да поставите своя подпис или да въведете своя PIN. 

Пазете копие от всички бележки от извършени плащания с вашата карта, за да можете да ги проверите в месечното извлечение. 

Запомнете своя PIN, ако планирате да теглите местна валута от банкомат, и се уверете, че никой не наднича, когато го въвеждате.