Тези съвети ще ви помогнат да спестите пари сравнително безболезнено. Вярно е, че можете да спестявате пари целогодишно, но макар и повечето хора да го смятат за мит, лятото това ще ви се отдаде по-лесно. Има някои идеи, които можете да приложите, само когато навън е жега.

Съществуват популярни стратегии, които най-вероятно вече знаете, като примерно да почивате на палатка или да практикувате свободното къмпингуване, вместо да плащате за хотел или да си готвите вкъщи вместо да се храните на ресторант. Но има и не толкова известни стратегии, които също ще ви спестят някой друг лев и точно тях ще ви покажем.

Ако ви тревожи идеята, че ви трябват пари и е нужно да спестите отнякъде, ние сме ви подготвили няколко успокояващи тревожността, лесни за изпълнение, съвета, които да приложите през топлите месеци.

Изключете климатика

Не ви съветваме да получите топлинен удар, просто да следите прогнозата за времето и да го пускате само когато наистина е нужно. Примерно, ако предстои хладна нощ, няма защо да го оставяте да работи, вместо това, отворете няколко прозорци и си легнете с лека завивка. Можете да направите течение през целия апартамент или къща, където живеете. Нужно е да отворите два противоположни прозореца и ако те са на голямо разстояние един от друг по средата да пуснете вентилатор, който да подпомага потока на въздуха. По този начин в дома ви ще навлезе хладния нощен въздух и ще прогоните задуха от през деня.

Сменете филтрите на климатика

Макар и нетрадиционен съвет, това е метод, с който да намалите разхода на климатика. Мръсните филтри увеличават енергията, която му е нужна да функционира. Те ограничават притока на въздух, което забавя полезното действие на уреда и го принуждават да работи по-дълго на по-високи обороти, за да достигне зададената температура.

Гответе навън

Използването на печката или печенето във фурна може да създаде много излишна топлина, която няма къде да отиде. Може да си изнесете фурната или грила на балкона или в двора. На вас ще ви е по-приятно да готвите на прохладно и домът ви ще е една идея по-хладен. Освен това, готвенето навън се обръща във весел пикник.

Оставете прането да изсъхне отвън, вместо да пускате сушилня

Ако имате възможността да си закачите прането да съхне навън, направете го. Не всяка сграда позволява това да се случи или защото няма тераси или защото фасадата на сградата е с особен статут, така че това не е точно универсален съвет. Ако можете обаче, възползвайте се от горещите лъчи на слънцето. Обърнете си дрехите наопаки за да не изсветлеят. Ще останете изумени колко свежо ще миришат дрехите ви, след като са се пекли на слънце за известно време. Ако обаче сте от онези хора, които нямат физическата възможност да последват този пример, тогава може да пробвате да намалите градусите на сушилнята и да оставите дрехите да изсъхнат напълно на течението, което сте създали с отворените прозорци.

Възползвайте се от дългите вечери

Приятна вечерна разходка може да замени стоенето пред компютъра или пред телевизора. Така ще спестите малка сума от електричеството, но и ще се разведрите от движението. Вместо да харчите пари за кино или някоя дейност на закрито, просто се насладете на вечерната прохлада на летните вечери.

Обмислете за какво точно пестите пари?

Да пестиш пари е полезно, но само, ако е с определена цел. Определете вашата и се стремете към нея. Много хора събират пари за ремонт на дома, да си купят кола или за някоя бъдеща почивка. Задаването на точна и ясна цел, ще ви държи мотивирани. Нужно е обаче да си определите реалистични цели и времева рамка. След като си изпълните целта, можете да направите равносметка колко трудно ви е било и дали можете да спестите повече.

Ако пък не успеете да спестите нужната сума, а както знаем, всяко усилие трябва да бъде възнаграждавано, и не искате да се отказвате от целта си, то тогава винаги можете да вземете един бърз кредит онлайн. Фирмите за спешни кредити предлагат добри условия, дори и да нямате постоянен трудов договор. Сумите на кредитите им са до 3 000 лв., така че са перфектни за да платите онова нещо, за което не сте успели да спестите пари през лятото.