Безплатни чадъри, шезлонги и възможности за практикуване на плажни спортове предлага това лято Централният плаж в Бургас, съобщиха от общината.

След като ивицата остана без концесионер, общинско предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи” пое нейното стопанисване и управление. По разпореждане на кмета Димитър Николов само за седмица една от най-необлагородените плажни зони в града се превърна в приятно място за почивка и спорт. Три са игрищата, които до дни ще бъдат напълно готови. Там всеки напълно безплатно ще може да играе футбол, хандбал, волейбол и плажен тенис. Вече се водят и преговори със спортни клубове и федерации за организиране на състезания по плажни спортове още през това лято.

В момента плажът разполага с 20 чадъра, но броят им много скоро предстои да бъде увеличен. Близо до входовете са монтирани душове и тоалетни, до дни ще бъдат готови и съблекалните. По протежение на цялата ивица има поставени 35 кошчета за отпадъци. Обновени и оборудвани са вишките за спасители, обособен е медицински пункт, монтирани са информационни табели.

До плажа е осигурен достъп за хора с увреждания, включително и санитарни възли, пригодени за използване от тях.

До момента плажът е третиран два пъти срещу кърлежи и паразити и редовно се почиства. 11 спасители и медицински лица бдят за сигурността на плажуващите до средата на месец септември, съобщават от общината.