Посрещането на празника на влюбените Свети Валентин ще излезе на една двойка между 70 лв. за двамата до 400 лв. на човек в зависимост от това дали ще се спрат на романтично преживяване у нас или ще отпътуват на четиридневен воаяж към Венеция например.

Самолетните екскурзии до Париж са около 600 лв. на човек с включени две вечери в хубав хотел и самолетен билет.

Проверка на „Монитор” установи, че най-активни в предложенията си са СПА хотелите, като по-малките от тях включват в цената си и процедура за двама – масаж с ароматни масла, с вино или с шоколад и бутилка шампанско.

Със свои предложения са излезли и две винарни, като те залагат на съдържанието на преживяването и условия за настаняване, а не на ниска цена. Сумата от 340 лв. за две нощувки за двама с включена дегустация, романтична разходка с каручка, освежаващи

процедури с вино, празнична вечеря

и късна закуска на другия ден е съвсем реална, обясняват туроператори.

Родни сайтове предлагат избор измежду няколкостотин къщи за гости из цялата страна и информация за всички работещи през този сезон хотели. Така компания от приятели могат да използват празника на влюбените за тридневна ваканция, като цената на легло на човек излиза по 12 лв., ако компанията е от шест двойки. Стойността достига до 15 лв. на човек, когато къщата предлага автентична камина с жив огън, която служи и за отопление.

Другият тип удачни предложения са за тридневна ски ваканция на Боровец, Банско или Пампорово. Там

цените се различават само в рамките на няколко лева

и варират около 220-250 лв. за три дни.

В родопския курорт за два дни двойката плаща 353 лв., но с изцяло включена прехрана, при това с празнична вечеря. Най-скромна е офертата от Банско за 70 лв. за двама, за една нощувка с включена закуска.

Сайтовете за групова търговия са пуснали с отстъпки между 45 и 50 на сто за най-скъпите хотели. Във Велинград при петзвездно настаняване влюбените ще платят 320 лв. за две вечери, като в цената се съдържа празнична вечеря, но няма процедури като подарък.

Новопостроен хотел на хълм над Пловдив предлага същите условия за настаняване, но срещу 176 лв. за двете вечери.

Пътуването зад граница излиза най-изгодно към Истанбул и Одрин с обща цена от 128 лв. на човек с настаняване в четиризвезден хотел в Истанбул за два пълни дни в града. В тази стойност обаче не е включено нито едно забавление, затова за допълнителните емоции двойката ще трябва да плати още три пъти по толкова.

За тридневен романс в един от доказаните градове на любовта Венеция, както и опознаване на Верона, плащате 265 лв., като се настанявате в тризвезден хотел. Едно возене с корабче е безплатно, но двойката трябва да предвиди поне още 300 евро, за да си прекара добре и да не гладува.