Връзката между София и Солун ще бъде възстановена от утре (10-ти май), съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Два влака ще пътуват всеки ден между българската столица и Солун, като композициите ще бъдат съставени от два второкласни вагона - един български и един гръцки вагон.

Резервацията на места ще бъде задължителна. Общият брой на седящите места във всеки от влаковете е 120. До 60 дни предварително ще може да се прави резервация за пътуване, като билета в едната посока е 34.86 лв. За двупосочен билет железниците предлагат специална оферта от 25 евро. Офертата е валидна само в случаите с фиксирани дати за отиване и връщане, а билетът трябва да е закупен 15 дни по-рано.

От София влакът ще заминава в 15:30 ч. и ще пристига в Солун в 22:22 ч., а от Солун ще тръгва в 06:55 ч. и ще пристига в София в 13:45 ч. В Солун този влак ще има връзка за и от Атина, напомнят от БДЖ.

За пътниците, които желаят да ползват влака само на територията на България, са предоставени два вагона, които ще се движат по маршрут София - Кулата - София. Билети за пътуване на територията на нашата страна ще се издават по цени за бърз влак със задължителна резервация.