Няма да има предложение от МРРБ за промяна на цената на винетките през 2022 година, обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.
 
Той обаче не скри желанието си да се въведат по-високи ТОЛ такси за тежкотоварните камиони.

"В хазната постъпват двойно повече ТОЛ такси от лекотоварни автомобили от колкото от онези, активно разрушават пътищата и повече цапат околната среда.

Трябва да се върви към повишаване на таксите за тежкотоварните автомобили, които са символични в България за разлика от нашите съседи и другите държави в ЕС", обясни министър Караджов

Как да проверим до кога е валидна винетката и да я подновим онлайн

Според министъра трябва да се разшири обхватът към второкласните пътища за камионите. "Например, ако един тир влезе в България през Русе, той може да отиде до Силистра, да си свърши работата и да се върне без да стъпи по първокласен път.

Ниските такси са в ущърб на нас като държава и общество, защото всички имаме нужда от тези пари, с които да се поддържа високо качеството на пътя", изтъкна Гроздан Караджов.

По думите му какви да са новите размери на таксите и от кога да влязат в сила те ще бъде договорено след преговори с транспортния бранш. "Второто тримесечие на следващата година ми се струва една разумна дата за това", прогнозира Караджов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg