Нови такси ще плащат шофьорите, предвиждат промени на Тарифа № 5 за таксите, които се събират в системата на министерството на транспорта, качени за обществено обсъждане.

15 лв. ще се събират за организиране и провеждане на изпит за таксиметров шофьор. Водачите  ще дължат и 4 лева такса за удължаване срока на удостоверението им. 

По 4 лева ще се плаща за издаване на свидетелство за водач на моторно превозно средство за превоз на опасни товари, както и за неговото продължаване.

Предвиждат нови правила при взимане на шофьорска книжка

При изгубено, откраднато или повредено многократно ЕКМТ (СЕМТ) разрешително ще се плащат по 20 лева такса за всеки месец от валидността му, считано от месеца на получаването му.

istock
istock

За продължаване срока на лиценза за извършване на обществен превоз на пътници или товари на територията на България, както и на промени в обстоятелствата, вписани в лиценза ще се дължи 100 лева такса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg