Столичният общински съвет ще гласува днес облекчения за таксиметровите шофьори в София заради кризата, причинена от Covid-19.

От 1 юли до края на януари 2021 година те ще бъдат освободени от такси за внасяне на данъка към общината, който е в размер 850 лева.

По предварителни изчисления с тези облекчения в бюджета на общината няма да постъпят около 250 000 лева, обясни общинският съветник Зафир Зарков:

Таксиметрови шофьори искат държавна помощ от 1000 лева

„С това наше решение всъщност се премахва тази допълнителна тежест към тях, а на тях ще им позволи да заплащат такъв период, за какъвто смятат, че имат финансовата възможност.“

istock
istock

Столичният общински съвет ще обсъди разширяването на пешеходната зона в центъра на София. Предвижда се улица „Съборна“ да бъде освободена от коли, допълва Зафир Зарков:

„Имаме пълно единомислие в общинския съвет относно улица „Съборна“ и превръщането ѝ в пешеходна с изключение на един малък участък, което ще позволи на практика от градската градина до Южния парк да имаме едно безконфликтно пешеходно трасе с изключение на няколко кръстовища“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg