Работещи в столичния градски транспорт са в протестна и стачна готовност.

"Основното им искане е за 30% увеличение на заплатите", каза председателят на Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ Александър Шопов.

Той допълни, че за да има бюджет на Столичната община, трябва да бъде избран председател на Столичния общински съвет.

Все още не е договорено увеличението на заплатите в столичния градски транспорт


"Но хората не могат да чакат политиците да се разберат. Самите те трябва да са отговорни към гражданите на София и на останалите общини и естествено, да задвижат процеса, за да не блокират тези действия, които биха помогнали Бюджетът да бъде приет по-бързо. 1 март най-късно трябва да има увеличение на заплатите. Хората очакват своите увеличения и напрежението в дружествата расте", коментира Шопов.

Междувременно транспортните федерации на КНСБ и на КТ "Подкрепа" изпратиха писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което настояват да бъде свикан Съветът за социално сътрудничество по транспорта, информира БНР. В него трябва да участват и ръководствата на четирите общински дружества - Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, Център за градска мобилност и метрополитена.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg