Автоинструктори влязоха в спор за новите правила при шофьорските изпити. Таблет, а не изпитващ, ще определя на случаен принцип маршрута на бъдещите водачи.

„Таблетът се ръководи от човек и информацията е продиктувана от някой, който е дал задание. Това е държавен рекет.  За да бъде проведен изпитът по начина, по който в момента се регламентира от „Автомобилна администрация”, той трябва да е в учебната документация”, заяви Йонко Иванов от Съюза на преподаватели по авто-мото подготовка пред NOVA. И заплаши, че, ако наистина изпитите се провеждат по този начин, на 22 септември ще блокират магистрали у нас.

От кога влизат в сила новите изпити за кандидат шофьорите

„Само елементарни хора могат да отрекат световния технически процес. Ние си милеем за изпитващия. Затова кандидат-шофьорите се опитват да му се харесат преди изпита”, смята Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Повече гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg