Пътуващите към Гърция българи задължително да носят със себе си хартиено копие на QR-кода, който се генерира при попълване на делкарацията за влизане в страната, съветват от "Гранична полиция".

На гръцкия граничен пункт Ексохи, съпределен на българския ГКПП Илинден, не се пропускат чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел.

Влизаме в Гърция само през един граничен пункт

Пропускат се само товарни автомобили и сезонни работници, притежаващи трудови договори. На влизане в България няма ограничения, съобщават граничните власти.

На ГКПП Кулата, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат леки автомобили и автобуси в двете посоки. На ГКПП Кулата трафикът на товарни автомобили е интензивен.

istock
istock

Граничните власти препоръчват на пътуващите към Гърция туристи да носят хартиено копие на електронната форма PLF (Passenger Locator Form), която да могат да представят на гръцките власти при влизане в южната ни съседка.

Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg