За да имат възможност пътниците на по-дълъг престой край морето, основно се избират пътувания, които се изпълняват в късните часове от денонощието, казаха от Централната автогара в София.
 
8 са към момента сезонните автобуси по посока Черноморието, освен регулярно пътуващите, съобщи още изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов пред БНР.
 
Миналата година броят на сезонните автобуси също е бил по-малък, докато в годините преди пандемията техният брой е достигал 20.
 
"В повечето случаи хората предпочитат да пътуват през нощта и да могат да използват деня пълноценно. В 6.00 часа са на Южното Черноморие. Единият е за Обзор, другият за Бяла, Варненско.

Колко по-рано да си купим билет до морето

Информация може да се получи по телефон от Централна автогара и на сайта на Централна автогара, защото има много сайтове като avtogari.bg и някакви други измислени с информация от преди десет години. Това заблуждава, това е подвеждащо. Нека гледат centralnaavtogara.bg", каза Мирославов.
 

istock
istock

Иван Мирославов допълни, че купуването или резервацията на билета е добре да се прави седмица по-рано. Пътуванията на сезонните автобуси ще продължи до 15 септември.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg