Нови билети и правила за пътуване в градския транспорт на София. Въвеждат се електронни билети за време "30+" и "60+". Перфораторите остават в историята, разказва Нова телевизия.

Електронните билети задължително трябва да се валидират при качване в превозното средство, като последната валидация се прави преди изтичането на 30-ата или 60-ата минута, в противен случай пътникът подлежи на глоба.

Задължително превозните документи трябва да се валидират. Ако не го направите, подлежите на глоба от 3 лева. 

Как ще се ползват новите билети за градския транспорт в София

От 1 януари, освен хартиените билети, отпаднаха и някои карти - тридневна карта за всички линии, месечна карта за една линия, месечна карта за метро, карта - метро "плюс" - за метро и една линия наземен транспорт, тримесечна карта за всички линии и шестмесечна карта за всички линии.

istock
istock

Ако обаче имате заредена такава карта,  може да ползвате до крайния срок, за който са издадени, но не по-късно от 31.12.2023 година. Ако имате хартиени билети, те ще важат до до края на месец март.

Как функционира новата електронна система в градския транспорт на София – гледайте във видеото.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg