Край на пътуването „гратис” заради пандемията от коронавирус.

Контрольорите в столичния градски транспорт от днес няма да продават билети, а ще глобяват нередовните пътници. Всички, които се качват, трябва да имат редовен превозен документ.

При проверка на екипите на Центъра за градска мобилност, в която участва и екип на NOVA, бяха установени нередовни пътници.

„Ще бъдем толерантни ден - два, но всички, използващи градския транспорт трябва да са наясно, че е необходимо да имат редовен превозен документ”, посочи контрольор.

ДО 2022: Заплатите на шофьорите в градския транспорт в София скачат с 30%

Ръководителят на „Контрол по редовността на пътниците” в ЦГМ Алексей Фикинчев прогнозира, че случаи на нередовни пътници ще има в първите дни след възобновяването на същинската дейност.

„Ще бъдем толерантни, за да може народът да възстанови навиците си. Задължителното условие за пътуване е предпазна маска и превозен документ”, обясни още той. 

Нощен градски транспорт за 2 лева тръгва в София напролет

Климатиците в градския транспорт засега няма да работят. Предстои обаче съвсем скоро да бъде възстановена продажбата на билети от шофьорите в градския транспорт. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg