Над 28 000 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници ще осигури „БДЖ-Пътнически превози”, съобщават от дружеството.

За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната.

От 20 декември до 6 януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;
София-Бургас-София;
София-Пловдив-София;
София-Свиленград-София;
София-Горна Оряховица-София;
София-Русе-София;
София-Лом-София;
София-Видин-София;
София-Благоевград-София;
София-Петрич-София;
Пловдив-Варна-Пловдив.

От началото на седмицата в билетните каси е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период.

80 рискови влака дебне БДЖ

Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди.

Клиентите могат да закупуват билети и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба.

istock
istock

5 съвета за спестяване на пари при пътуване


Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/..

При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти.

При закупуване на двупосочни билети е възможно намаление от 10 до 30 на сто.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg