Затвор за нелегален превоз. Тази мярка приеха депутатите тази седмица с промени в Наказателния кодекс.

Промяната обаче доведе до скандал в парламента и постави много въпроси около тълкуването на новия закон.
 

„Трябва да уточним, че до 10 години наказание се отнася, когато имаме организирана престъпна група, която да се занимава с превози.  Ние говорим за нерегламентиран превоз и по никакъв начин не намесваме споделеното пътуване. В чистата си форма то може да съществува. Да си разделите парите за гориво е абсолютно нормално“, заяви пред NOVA Милена Милтенова от Камара на автобусните превозвачи.

Затвор до 5 години при нерегламентиран превоз на пътници

Тя добавя, че има хора, които са превърнали незаконните превози в своя професия, а не отчитат нищо към държавата. Нямат и разрешения за този вид дейност.

istock
istock

„Използвам споделеното пътуване по ред причини. По-изгодно е, има повече динамика и се създават социални контакти. Реално с промените всеки ще може да попадне под ударите на властта. Смятам, че автобусният бизнес трябва да се пребори, но с по-добри условия на услугата си. Ако те направят това, всеки ще избере тях пред споделеното пътуване“, казва потребителят на услугата Цветан Захариев.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg