Столичният общински съвет единодушно гласува връщането на месечната карта за градски транспорт за 1 линия, информира NOVA NEWS.

Очаква се тя да може да се купува отново от 15 март. Предвижда се цените да са както преди промяната – 23 лв. на месец за една линия и 35 лв. ако пътуваме само с метро.

Промяната вече мина през Транспортната комисия. Не беше прието искането за по-ниски цени на месечните карти. 

Връщат картата за една линия в градския транспорт в София

Изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев заяви, че картата за една линия се е ползвала средно от около 35 хил. души на месец. 

Връщането на картата за една линия в градския транспорт става 2,6 месеца след като столичните общински съветници бяха премахнали този вариант. Част от пътуващите с градския транспорт искаха да се откажат от използването му, други си купуваха карти, за които твърдят, че няма да използват.

Отпада глобата от 3 лв. за валидация в градския транспорт, но въпреки това валидации ще трябва да се правят в градския транспорт.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg