Божидар Божанов от групата на ПП-ДБ внесе законопроект за изменения в Закона за движението по пътищата, който предвижда отпадане на стикерите от предното стъкло и възможност за онлайн регистрация на автомобил.

Шофьори с повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления ще бъдат спирани на пътя и ще им бъдат връчвани, така че да няма рецидивисти, които да се крият, пише БГНЕС.

Без технически преглед, ако имате неплатени глоби

"Предвиждаме и да се публикуват доста отворени данни и всички системи на МВР, свързани с движението по пътищата, да са отворени за интеграция с външни системи - съгласно принципите на електронното управление", съобщи Божанов и поясни:

"Предлагаме и задължение за администрацията за изпращане на уведомления за изтичащи документи (застраховка, технически преглед, свидетелство за управление), възможност за обжалване на електронни фишове по настоящ адрес на нарушителя, вместо по местонарушение, възможност за електронна документация при провеждане на курсове за придобиване на правоспособност, автоматизирано издаване на електронен фиш при установяване с камери на липса на технически преглед или застраховка, автоматизиран контрол на ЖП прелези и др. мерки за намаляване на административната тежест от една страна, и повишаване на ефективността на контрола, от друга".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase