Сутрин температурите започнаха да падат под 8 градуса и това е едно предизвикателство за летните гуми и те не осигуряват необходимото сцепление и сега е момента шофьорите да започнат да сменят гумите си.

Няма по-безопасен автомобил от този, който е добре подготвен за зимата. Това каза в студиото на "Денят започва" автоекспертът Румен Дунев.
 
"По отношение на Закона за движение по пътищата, той разрешава на шофьорите да управляват автомобилите си в зимни условия с грайфер на гумите над 4 мм.

Понякога обаче някои водачи карат със т.нар. всесезонни гуми и при повече сняг се завъртат на пътя и започват километрични опашки и задръствания", обясни Дунев.

Как колата ни да харчи по-икономично

Затова се предлагат законодателни промени да има времеви период, в който българските водачи да използват задължително зимни гуми - от края на октомври до края на март, допълни автоекспертът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg