Нощният транспорт в София стартира отново в 23:30 ч. на 1 ноември, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Общата спирка за всички автобуси е на пл. „Княз Александър Първи“. 

Две линии ще свързват големите квартали на София.

Първата линия е „Люлин“ – „Младост“ 4 (от спирка ж.к. „Люлин“ -1, 2 (код 0650) до спирка ж.к. „Младост“ – 4 (код 0669) и обратно);

Втората линия е „Обеля“ – „Студентски град“ (от спирка кв. „Обеля“ (код 0874) до ж.к. „Студентски град“ (код 1694) и обратно).

Вижте от кога връщат нощния транспорт в София

Билетът струва 2 лева и важи за неограничен брой прекачвания. Може да се плати с пари в брой на кондуктора в превозното средство; да се зареди предварително в Sofia city card или в Sofia city card Ultralight; с физическа или виртуална банкова карта, като се валидира на сините устройства в автобусите. 

Нощния транспорт може да се използва без допълнителен превозен документ, ако имате годишна карта за всички линии, заплатена по редовна тарифа, 24-часов или 72-часов абонамент, посочват от ЦГМ. 

По решение на Столичния общински съвет (СОС) до 31 декември ще бъдат пуснати други 2 линии нощни автобуси.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg