Работници в градския транспорт - на среща със Столичната община. Причината е заявената стачна готовност на заетите в сектора, съобщава Нова телевизия.
 
От КТ „Подкрепа” настояват за увеличение на работните заплати в четирите общински дружества – „Столичен автотранспорт”, „Столичен електротранспорт”, „Метрополитен” и „Център за градска мобилност”. Искането е за ръст на възнагражденията с 30%.
 
Като друг проблем синдикатите открояват и постоянното текучество на кадри.
 
Председателят на Федерация на транспортните работници към КТ "Подкрепа" Иван Кирилов обясни в ефира на „Здравей, България”, че последното увеличение на заплатите в бранша е било през април миналата година едва с 10%. По думите му служителите на градския транспорт не могат да покриват нуждите си.

Променят заплатите на държавни служители със средно образование

Кирилов твърди, че ако не се подобрят условията и възнагражденията в бранша, той ще остане без служители. „През последните месеци са постъпили 20 ватмани на работа, от които 15 са напуснали”, каза той.

г

Богомил и Тихомир работят в градския транспорт на София. По думите им работата е много рискова и отговорна. Ако след днешната среща на бранша със СО не се предприемат мерки, шофьорите обещават едночасова ефективна стачка между 7 и 8 часа в сряда.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg