Няма нито един човек, който да е глобен за каране без винетка в крайните квартали и села край София.

Това обяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Терзийски пред "Нова телевизия".

Повод за коментара му стана изказването на експерта от Националното тол управление доц. Георги Балабанов, че всички автомобили, които преминават по Северната скоростна тангента на София, по пътя за Банкя и по Самоковско шосе за Панчарево, трябва задължително да имат електронни винетки.

От днес санкционират за без винетки и чрез тол камерите

„По тези пътища към момента трябват винетки. АПИ все още води преговори със Столична община за статута на тези пътища. В момента, в който имаме яснота по този казус ще дадем информация“, каза още той. 

Информацията притесни жителите на Нови Искър, които късно снощи излязоха на протест. Част от недоволните твърдяха, че са били санкционирани, защото са шофирали без винетка по Северната скоростна тангента.

Според Терзийски до седмица най-вероятно ще има решение.

"С общината водим разговори по отношение на участъците, които желаят да бъдат освободени от винетни такси. В процедура на подписване на споразумение сме.

Няма да има глоби за хората, хванати да карат без винетка по Северната тангента и няколко от пътищата край София. Това обещаха от АПИ и от Столичната община.


И допълни, че е извършен вандалски акт срещу камера на пътната агенция, поставена в района на Бистрица.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg