Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка и нарастващия брой положителни случаи на COVID-19 в Република КипърРуската федерация и Кралство Испания, Министерството на здравеопазването препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътуване до тези държави.

Пристигащите от Русия, Испания, Кипър се допускат на територията на България при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната PCR изследване, считано от датата на пробонабиране. Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която влезе в сила от 8 юли.

Ще пробие ли делта вариантът на Covid-19 и у нас

В България за последните 24 часа има 55 новодиагностицирани с коронавирусна инфекция.

istock
istock

По данни от 7 юли, у нас има 43 случая на Делта варианта на SARS-CoV-2, известен като Индийски вариант, и един случай на Бета вариант, известен като Южноафрикански. Именно Делта варинатът предизвиква тревога в Европа и света, защото се смята, че е по-заразен.

Последните дни в Русия имаше рекорден брой случаи на COVID-19 заради разпространението на вариант Делта.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg