За около час в четвъртък през нощта са възможни затруднения при продажбата на електронни винетки. Причината е актуалицазия на системата, съобиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

"На 4 август /четвъртък/ от 23,00 ч. за около час ще бъдат извършвани дейности по актуализации на електронната система за събиране на пътни такси. Възможни са прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и тол продукти. Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тон", съобщиха от пътната агенция.

Без глоби за шофьорите, останали без винетка на 31 юли

За избягване на риска от затруднения с покупката на е-винетки Националното тол управление препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване, да купят своевременно необходимата им електронна винетка или маршрутна карта, призовават от АПИ. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg