От 4 юни 2021 г. всички български граждани, пътуващи от България, могат да влизат в Нидерландия без предварително PCR тестване за COVID-19. Отпада изискването и за 10-дневно карантиниране след пристигане в страната. Това съобщават от пресцентъра на МВнР.

Новите по-леки условия са в съответствие със заложената цветова класификация, според която страната ни вече попада в "жълта" категория по отношение на епидемиологичния риск. Тестовите и карантинни изисквания остават за пристигащите в Нидерландия от високорискови държави с "оранжев" и с "червен" код.

Плащаме 9 пъти по-висока цена за Covid тест от пазарната

Няколко дни по-рано, холандското правителство въведе промяна и в изискванията за тестване на транзитно преминаващите пътници, посочват от МВнР.

Съгласно новите правила задължителното тестване на транзитно преминаващите пътници през летище Schiphol в Амстердам отпада, независимо от цветовата класификация на страната, от която пристигат.

istock
istock

Всички, които се прекачват на летището, са освободени от изискването и не е необходимо да представят отрицателен тест. Условието е трансферните пътници да престояват на летището не повече от 24 часа, без да напускат определената за това зона. Правилото се прилага за полети на KLM Royal Dutch Airlines, както и за трансфери на други превозвачи през Schiphol, се посочва в съобщението.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg