От днес започва  постепенно възстановяване на изпитите за шофьорска книжка.

И при теоретичните и практическите изпити ще се спазват хигиенни изисквания, а явяващите на изпитите задължително трябва да носят предпазни маски.

Носенето на ръкавици е желателно.

На изпит първо ще се явят тези кандидати, които са били записани преди въвеждането на извънредното положение, заяви Бойко Рановски, изпълнителен директор на автомобилната администрация:

Младите шофьори - най-чести причинители на катастрофи

„Тези изпити, зали, броят на кандидатите, които ще се изпитват едновременно, ще бъде редуциран максимално, за да се спазват мерките за дистанция, мерките за безопасност, мерките за дезинфекция. След всеки изпит ще бъде дезинфекцирано работното място".

istock
istock

Той допълни, че изискванията за кандидат-водачите са задължително носене на предпазни маски, а носенето на ръкавици също е желателно, „за да не създадем опасност, както за комисиите, които провеждат изпита, така и за другите кандидати, които ще се явят на изпита“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg