Част от хотелите по Северното Черноморие възнамеряват да спрат да предлагат услугата ол инклузив на своите туристи за следващия сезон.
 
В курорта „Св. Св. Константин и Елена” за 5- звездните хотели ол инклузивът ще отпадне още от началото на следващата година, съобщава Нова телевизия. Причината за това решение е повишеното търсене на пакети, включващи само закуска или закуска и вечеря в комбинация със спа процедури, както и в отговор на световните тенденции за намаляване на хранителните отпадъци.

Защо хотелиерите се отказват от олинклузива

Подобни са аргументите и на зам.-председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, който преди дни съобщи, че около 10% от хотелиерите у нас ще се откажат от услугата.
 

istock
istock

Темата обаче провокира противоречиви мнения в бранша, тъй като не малка част от хотелиерите са на мнение, че ол инклузивът е приоритетен при настаняването на туристи. Но възможно ли е една от най-популярните услуги у нас да изчезне или по скоро ще се търсят алтернативни варианти?

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg