Коронавирусната инфекция е заразила вече над 95 000 души в световен мащаб.

С Италия, отчела повече от 3 000 случая на зараза, и много европейски и азиатски страни, изправени пред нарастващ брой инфекции, британското издание „Сън“ публикува популярните дестинации за пътуване, които все още не са покосени от коронавируса.

Все още има редица дестинации, до които може да се пътува по работа или на ваканция заради липсата на регистрирани случаи на зараза.

Това обаче може да се промени в кратки срокове, затова се препоръчва да бъдете в крак със съветите за местни пътувания в страни без коронавирус, които обаче са нащрек, предупреждава изданието.

Колко харчим за пътуване в чужбина

Ето къде в Европа досега не е съобщено за коронавирус:

Дестинациите в Европа, които остават незасегнати от епидемията, включват Малта, България и Кипър, като във всяка от тях няма регистрирани случаи.

istock
istock

Лансароте пък е един от малкото острови в Испания, които са незасегнати, заедно с Ибиса и Гран Канария.

В съветите за пътуване се посочва, че стези страни засега са безопасни за пътуване.

Почивките до Малдивите или Кабо Верде също са безпроблемни, тъй като коронавирусът не се е разпространил в тези региони.

Турция също не е съобщавала за случаи на коронавирус, а Лаос и Мианмар в Югоизточна Азия остават незасегнати, въпреки че се препоръчва предпазливост поради близостта им със страни, докладвали за случаи на коронавируса.

istock
istock


Определят ни като най-евтина страна за почивка през 2020г.

Въпреки че не са регистрирали случаи на коронавирус, има страни, в които туризмът все пак се срива заради новата заплаха.

Индонезия планира да похарчи повече от 500 000 британски лири за туризъм поради спад в броя на почиващите, а финансовият министър на Нова Зеландия заяви, че страната е изправена пред "сериозно въздействие" от вируса.

В Италия са отменени 90 на сто от резервациите, а сред хотелските резервации в Тайланд са отменени 10 на сто.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg